
- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 463 Προβολή

Υλικά
200 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρασί ροζέ
Αλάτι
½ κουτ. γλυκ. πιπέρι μαύρο
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. Ρίγανη
1 κουτ. γλυκ. Θυμάρι
1 κουτ. γλυκ. Δενδρολίβανο
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
100 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. βούτυρο αγελάδος
2,5 κιλά πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. νερό
Εκτελεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Τοποθετούμε το κρέας μέσα σε μια λεκάνη.
- Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το κρασί και το βούτυρο.
- Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
- Αδειάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε και λίγο βούτυρο, ρίχνουμε το κρασί και το νερό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου για 1,5 ώρα περίπου και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.